Alliance en Bel Canto brengen ‘Passie van Pasen’

Alliance en Bel Canto brengen ‘Passie van Pasen’ Biddinghuizen - 10 april 2023.  In de afgelopen Goede Week werd ‘De Passie van Pasen’ uitgevoerd door Alliance uit Swifterbant en Bel Canto uit Biddinghuizen. Met vierstemmig zang, piano, gitaar, dwarsfluit en djembé verschenen zij op verschillende podia in de gemeente.

Dat de gesproken woorden, maar ook de zang en muziek rondom de lijdensweg van Jezus een gevoelige snaar kunnen raken, bleek wel uit de reacties van de bezoekers: “Ingetogen en inspirerend”,  “Ik ben er stil van, wat was dit mooi”, “Een ultiem Paas-gevoel”.

“De avond in Swifterbant vond op Goede Vrijdag plaats, waardoor deze avond nog meer ‘binnenkwam’ bij de aanwezigen. Na het laatste lied, The Family Tree, werden de meegebrachte bloemen bij het kruisbeeld neergelegd, en verliet men in stilte de kerkruimte.De gekozen liederen met hedendaagse teksten sloten naadloos aan op de woorden van de vertellers van het eeuwenoude verhaal van de kruisweg van Jezus, met iedere keer een verbinding naar de huidige tijd. Wat dat betreft is er eigenlijk nog niet veel veranderd, wanneer we denken aan Syrië, Oekraïne, kinderarbeid, mensen die anders zijn…Het verhaal van de kruisweg van Jezus is bijna 2000 jaar oud, maar nog steeds actueel, en zal altijd een bron van inspiratie blijven voor velen”, aldus Karin Rommens van Bel Canto.

<< Terug naar overzicht

© 2024 Koor Bel Canto (Realisatie: Sybit | Software op Maat)

Realisatie: Sybit - Software op Maat