Alliance en Bel Canto voeren muzikaal project uit in week Pasen

Alliance en Bel Canto voeren muzikaal project uit in week Pasen Biddinghuizen - 14 maart 2019.  Een groots muzikaal project met als thema 'Zijn weg... Onze weg...'. Dat is wat op het programma staat in de 'goede week', de periode rond Pasen. Het project wordt uitgevoerd door Alliance en Bel Canto, twee koren uit Swifterbant en Biddinghuizen.

"Het stuk volgt de weg van Jezus vanaf zijn triomfantelijke intocht in Jeruzalem op de laatste zondag van zijn leven. Naar zijn laatste avondmaal dat hij op donderdag deelde met zijn vrienden, naar zijn gevangenneming tijdens de nacht die volgde, zijn veroordeling en zijn laatste smartelijke tocht door de straten van Jeruzalem op vrijdag en zijn dood aan het kruis", aldus de organisatie in een persbericht.

"Zijn weg eindigt als zijn lichaam door zijn moeder en zijn vrienden en vriendinnen van het kruis wordt gehaald en liefdevol begraven. En wij zijn erbij, als verbijsterde getuigen en vragen ons af, waar staan wij eigenlijk op die weg…", besluit de organisatie.

Alliance en Bel Canto zijn erin geslaagd om zowel eigentijdse als traditionele liederen te vinden, die aansluiten bij elke stap die Jezus de laatste week van zijn leven zette. De liederen worden verbonden door twee sprekers, ondersteund door bijbehorende beelden.

De uitvoering van "Zijn weg... Onze weg..." vindt in de Goede Week plaats op drie verschillende plaatsen:
* Dronten (Ludgeruskerk), woensdag 17-04, aanvang 19.30 uur
* Biddinghuizen (Voorhof), donderdag 18-04, aanvang 20.15 uur
* Swifterbant (Hoeksteen), vrijdag 19-04, aanvang 20.00 uur

<< Terug naar overzicht

© 2024 Koor Bel Canto (Realisatie: Sybit | Software op Maat)

Realisatie: Sybit - Software op Maat